Tiramisú de Maduixes
Ingredients.
Crema:
- 3 Rovells d'ou
- 75 gr de sucre
- 2 Cullerades de sucre vainilla
- 300 gr Mascarpone
Coulis:
- 200 gr Maduixes
- 2 Cullerades d'aigua freda
- El suc de 1/2 llimona
Muntatge:
- 300 gr de Maduixes trossejades
- 16 Melindros durs
Decoració:
- 100 gr aprox de Maduixes
(En total uns 600 gr de Maduixes mínim)
Preparació del coulis:
Es posa en una batedora 200 gr de maduixes, les dues cullerades d'aigua i el suc de la llimona, es tritura bé, i es reserva en un plat.
Preparació de la crema:
Es posa en un bol els rovells i els sucre, i es baten fins que la barreja queda blanquinosa i doble el volum, llavors s'afegeix el mascarpone i es barreja bé.
Muntatge:
Es banya cada melindro amb el coulis que tenim reservat durant 5', es talla per la meitat, es col·loquen fent una corona al fons del motlle del pastis.
Primer posem una capa de crema sobre els melindros de la corona i a continuació una capa gens densa de maduixes, i així es van fent capes consecutives de melindros, crema i maduixes, fins que ho reguem tot amb el coulis sobrant. Es coberix amb crema fins que falti 1cm de la vora, i es duu a la nevera de 3-4h.
Decoració:
Al moment de servir es posen sobre, maduixes netes i seques.