Mousse de xocolata


- 100 gr de sucre
- 300 gr de xocolata (jo utilitzo la Valor de reposteria que m'agrada més que la Nestlé postres)
- 6 ous (jo sempre els poso ecològics que es nota la diferència! )
- 200 gr de llet (sempre l'he posat sencera i per poc que puc ecològica o fresca)
- 150 gr de mantega (jo poso la ecològica del Carrefour que a mi m'agrada)
- Un pessic de sal

La recepta té tres parts:
1.- fer una crema de xocolata
2.- pujar les clares a punt de neu
3.- barrejar les dues coses i molt important: repòs a la nevera (moooolt millor fer-la d'un dia per l'altre).

Abans de començar separo les clares dels rovells i poso les clares al congelador ja que així després és més fàcil pujar-les (no cal que es congelin però si que estiguin fredes).

1.- Crema de xocolata. Posar en un cassó a foc més aviat fluix el sucre, i els rovells, la mantega i la llet. Anar barrejant fins que quedi tot ben barrejat i quan comença a bullir apartar el cassó del foc i posar-hi la xocolata trencada en rajoles i esperar una mica (un o dos minuts) per que la xocolata s'estovi. Amb el turmix o un robot barrejar-ho tot fins que quedi una crema espessa i ben lligada (assegurem-nos que la xocolata s'ha desfet tota). Posar-ho en un bol gros i deixar-ho refredar.

2.- Al cap d'una estona (mentre es refreda la crema) batre les clares amb el pessic de sal fins que estiguin a punt de neu (amb el turmix o un robot de cuina). Com més consistents quedin millor ja que això és el que li donarà consistència (crec que aquest pas és el que la Thermomix ajuda més).

3.- Un cop tinguem les clares a punt de neu les anem afegint a poc a poc a la crema de xocolata "amb moviments envolvents". Jo ho faig tranquil·lament asseguda al sofà i anar fent intentant respectar al màxim les bombolletes de les clares.

Com ja he dit un cop acabat això (es pot posar en bols o copes individuals o es deixa en el bol gros) a la nevera a reposar i agafar consistència. Primer sembla que la consistència no sigui la d'una mousse però al cap d'unes hores se "solidifica" una mica i ja queda amb la textura típica de mousse.

Laia Manté