Pebrots encurtits i adobats

Ingredients:
- 1 kg de pebrots vermells.
- 3 cebes grosses.
- unes branquetes de farigola fresca.

... per el líquid d’encurtir:

- 1 litre de vinagre de sidra o vi blanc.
- 1 litre d’aigua.
- 2 cullerades de sopa de sal gruixuda

... per la marinada:

- 500 ml d’oli d’oliva verge extra.
- 5 dents d’all pelats i a làmines.
- 1 bitxo vermell fresc, sense llavors i picada.

En una gran olla posa a bullir tots els ingredients del líquid d’encurtir.

Barreja els ingredients de la marinada en un gran bol amb la farigola, removent-ho molt be.

Talla els pebrots i la ceba a tires, no més gruixudes de 1 cm per tal de que les aromes i els sabors del líquid d’encurtir penetri bé.

Tira les verdures tallades al líquid d’encurtir que està bullint i deixa-les durant uns 3 minuts; és molt probable que pugin a flotar, així que empenya-les contínuament per que es mantinguin submergides. Treu les verdures amb una escumadora i tira-les al bol on està la marinada per al encurtit. Remou-ho tot junt.

Posa tot seguit les verdures encara calentes i la marinada per el encurtit en els pots esterilitzats, omplint-los fins dalt de tot. Cobreix-los totalment amb la marinada i tanca’ls immediatament hermèticament.

Consell: la olla NO POT SER METÀL·LICA, el metall reacciona amb el vinagre i dóna mal gust.