Ànec farcit de taronges

- 1 Ànec sencer, aviscerat.
- 4 Taronges (3 per el farcit)
- 1 Taco de mantega.
- 1 Got de brou.
- 1 Vas de vermut blanc o conyac
- Sal i pebre.

Primer de tot es pelen les taronges i es tallen a rodanxes, es duen a un plat fons o una safata i es cobreixen amb el vermut o bé el conyac, i es deixen macerar entre 45' i 1h15' depenen de lo borratxa que es vulgui la taronja (encara que si es vol molt suau amb 30' és suficient).

A continuació es salpebre només una mica l'ànec, en una olla on i càpiga l'ànec, es posa la mantega i es deixa fondre amb el foc a mitja potència, un cop tota la mantega està fosa s'hi afegeix l'ànec i es dora, tot donat-li la vola contínuament per evitar que s'enganxi, i així vora de 35' fins que l'ànec estigui ben daurat i hagi tret gran part del seu greix.

Tot seguit es retira l'ànec del foc i es farceix amb 3 de les taronges tallades, ja macerades i escorregudes, es torna a salpebrar, però ara de manera generosa i es dur altre cop a l'olla i aquesta es posa al forn, prèviament pre-escalfat, durant aproximament 35', ruixant amb el brou cada 10' per sobre de l'ànec per evitar que s'eixereeixi amb el forn. Quan hagin passat el temps, i el ànec estigui fet, se sap fent un tall al quarter de l'ànec i mirant si ja està cuit. Es treu del forn i es torna a dur l'olla al foc, moment en que s'afegeix la darrera taronja a lamines i macerada, es va movent l'ànec contínuament per evitar que s'enganxi, i alhora amb una cullera s'afegeix part del liquid de macerar, i deixant que s'evapori tot l'alcohol i passats 5-10' fent-ho l'ànec ja està preparat per servir.

Recepte Original.