125 g Cansalada viada.
8-10 Dàtils.
Un grapat de avellanes (ametlles o nous).
1All.
Sal i pebre.
Primer es renten els espinacs, submergint-los en aigua un parell de cops per tal de netejar tota la sorra. A continuació es posen a bullir amb una mica d'aigua i sal durant 5', després es treuen amb l'ajuda d'una fusta o una escumadora i es deixen a un escorredor per tal de que vaguin perdent l'aigua, un cop s'han refredat una mica, s'acaba de treure l'aigua premsant els espinacs, tot seguit es tallen sobre una fusta.
Es posa en una paella una mica d'oli i s'escalfa, es posa l'all i s'hi deixa fins que s'enrosseix, moment en que es treu, i s'afegeix la cansalada tallada, quan s'ha començat a fregir s'afegeixen els dàtils, sense llavor i trossejats, fins que comencen a agafar color, moment en que s'afegeixen les avellanes trencades a trossos, fins que es comencin a daurar. Finalment s'afegeixen els espinacs i s'escalfen a foc baix amb les avellanes, la cansalada i els dàtils. Quan s'ha escalfat tot es serveix ben calent.
Recepte Original: Llibre 1000 Receptes de Cuina Catalana (espinacs a la catalana).