Amanida Romana

4 Taronges (3 per l'amanida i 1 per el suc).
1/2 Llimona.
Mel o Sucre.
1/4 d'Enciam.
100 g aprox de Dàtils.
50 g aprox de Pinyons.
Pebre blanc.

La base de l'amanida:
Es renta i es talla l'enciam i es du a una font. A continuació es pelen 3 taronges, sobretot sense deixar RES de la part blanca, es tallen a rodanxes i aquestes per la meitat, es duen a la font juntament amb l'enciam. Tot seguit es tallen els dàtils ben petits i es posen també amb l'enciam i les taronges, també s'afegeixen el pinyons.

La salsa que acompanya:

Es fa el suc d'una taronja i es barreja amb el suc de mitja llimona, s'afegeix mitja cullaradeta de pebre blanc i dues cullerades de mel o bé sucre. Es barreja tot bé fins aconseguir dissoldre la mel o el sucre.

Finalment es serveix l'amanida i per sobre s'hi addiciona la salsa.
Recepte Original.