Lasanya

1 Paquet de plaques de lasanya (18 plaques), El Pavo precuinat.
400 g aprox de Carn picada.
1 Ceba.
1 All.
Llet.
Farina.
Formatge ratllat.
Tomàquet fregit.

Per la beixamel:
1/4 l de llet
1/4 l de
caldo o pastilla de concentrat.(Maggi)
50 g mantega
40 g de farina

Es pica la ceba i el all i es sofregeixen, un cop es troben enrossits, s'afegeix la carn picada, prèviament salpebrada, fins que estigui feta, en aquest moment s'afegeix el tomàquet fregit i es corregeix de sal si cal. Un cop es té el sofregit fet, s'afegeixen dues cullerades de farina i una mica de llet per tal amorosir la salsa.

A continuació es prepara la salsa beixamel.

S'hidraten les plaques de lasanya, tal i com diuen les instruccions del paquet. En la marca utilitzada, 10' en aigua calenta.

Finalment es fa la lasanya; primer posant mantega a la base de la safata per tal que no s'enganxi, després es posa una capa de tomàquet fregit, i a continuació es posa la primera capa de plaques de pasta, a sobre d'aquestes una capa del sofregit preparat anteriorment, aquest procés es repeteix varies vegades fins aconseguir els pisos de lasanya desitgats, jo faig servir 3 plaques per pis i d'aquesta maner em surten sis pisos, la darrera capa de sofregit es tapa amb la darrera capa de plaques de pasta. Finalment es cobreix amb tota la beixamel preparada abans, es posa formatge ratllat per sobre i es du al forn, a màxima potència. El temps d'enfornat dependrà del paquet de pasta, en el descrit en aquesta recepta es posa 10' al forn i després 5' a gratinar.

Recepte Original: Me mare.