Mandonguilles


Ingredients.


1/4 Kg aprx de carn picada de vadella.

1/4 Kg aprx de butifarra.
1 Ou.
La molla de una llesca de pa de pages.
Llet.
6 Tomaquets petits.
2 Cebes mitjanes.
4 Alls.
Farina.
Julivert.
Avellanes(o qualsevol fruit sec, vaja el que agradi).
Brou o aigua.

Prepartius.

Primer es remulla la molla del pa, amb una mica de llet, per tal de que la xupi.
Es bullen el tomaquets per tal de poder pelar-los i es reserven.
Es fa una picada amb les avellanes.
També es fa una picada amb un all i el julivert.

Fer les mandonguilles.

En un bol es posa la carn picada, la carn de la butifarra, una mica de sal, pebre, la picada d'all i julivert, i un ou. A continuació es barreja amb les mans; les carns, les especies i l'ou. Un cop tot es troba ben barrejat, s'afegeix la molla de pa, que ha xupat la llet, i es torna a barrejar fins aconseguir tenir-ho tot ben compactat. Amb l'ajut d'una cullera es fan les mandonguilles, que tot seguit s'enfarinen. I a continuació es pasen per la paella amb oli ben calent tant sols fins enrrosir-les, i es reserven.

La salsa.

Es tallen les cebes i els tres alls que queden a l'engros, i es fregeixen amb el oli d'abans, a foc baix, fins aconseguir estovar-los, moment en que s'afegeixen els tomaquets abans reservats i tallats. Es deixa el sofregit a foc baix fins que s'acaba de fer. Moment en que es separa el sofregit a un bol i es passa per el minipimer, ha de quedar de consitència densa, si no es així afegir una culleradeta de farina.

Finalment es tornen a dur les mandonguilles reservades anteriorment altre cop a la paella i es cobreixen per sobre amb la salsa,. s'afegeix mig vas de brou o bé d'aigua, juntament amb la picada d'avellanes, i es barreja tot bé, i s'escalfa fins arrencar el bull, si ha quedat una salsa molt liquida es deixa que evapori fins a densificar-se el suficient, es tapa la paella i es deixa fent xup-xup durant 15', despres s'apaga el foc i JA ESTÀ!.