Gelat de Xocolata
Ingredients.
- 150 gr de sucre
- 4 Rovells d'ou
- 100-150 gr de xocolata per fondre
- 1/2 L de llet
- 1 Branca de Vainilla
Es barregen els rovells d'ou i el sucre fins que la crema resultant blanquegi. S'afegeix la xocolata fosa (al bany maria) amb una mica d'aigua i s'homogeneïtza.
A continuació posem la llet bullent (bullida amb la vainilla) i remenar-ho tot bé, duen-t'ho altre cop a foc baix, remenar-ho tot vigorosament fins que estigui a punt d'arrencar el bull.
Es treu del foc, i es deixa refredar tot removent de tant en tant, un cop esta prou freda per dur-la al congelador, s'hi posa durant 1-2h aprox, fins que s'hagi començat a glaçar els laterals del recipient, però el centre no. Es barreja tot altre cop remenant amb una forquilla i es trona a dur a glaçar. Aquesta darrera operació es repeteix de 3-4 cops fins aconseguir la textura desitjada.